© 2010 Christian Magnus

Lille kattepus

Ettersom Lyra har blitt eldre og fått flere tenner, og at disse har vokst seg store, har det blitt tydelig at vi har avlet en kattepus. Som det klart fremgår av dette bildet, har hun hjørnetennene til en kjøtteter og snuten til et kattedyr. Hvorvidt hun utvikler værhår gjenstår å se.

Jeg har tatt meg en stor frihet i dette bildet, som fremgår av det vedlagte originalbildet: En agurkbit er blitt tryllet vekk, og en jeksel har blitt malt inn. Selve fremgangsmåten for å gjøre dette er litt vrien å beskrive i detalj, men generelt er det kopiert litt fargetoner med ‘Clone Stamp Tool’ fra området rundt agurken, så er tannen malt inn med ‘Brush Tool’ og alt fiklet i hop med disse verktøyene og ‘Healing Brush Tool’. Alt i egne lag, så det var enkelt å viske ut slurv med ‘Eraser Tool’.

Et eksponeringsfiks ble gjort med et ‘Adjustment Layer’ og en håndmalt maske – ca ett stopp opp. Rødt er tonet litt ned i fjeset på samme vis. Videre er alt skarpet til med ‘High Pass Filter’ og ‘Overlay Blending Mode’ satt på laget. Jeg fjernet også et par-tre sorte prikker som var litt irriterende.