© 2010 Christian Magnus

Fri som fuglen foran Kretsfengselet

Sommeren er på hell, og enhver anledning en kan komme seg ut i sola er velkommen. Vi tok den korte turen opp til lekeplassen ved Oslo Kretsfengsel og koste oss så godt vi kunne, mens de innenfor murene kun kunne misunne oss gjennom armerte vinduer. Ganske infam plassering av en lekeplass, men det er vel hele poenget.

Dette bildet er egentlig veldig bra rett ut av kameraet, men jeg kunne likevel ikke dy meg; litt fikling her og der måtte til. Høyre billedkant hadde en litt forstyrrende skygge der den gule platen rundet av og bestemte seg for ikke å være mer. Det ble jukset til så det ser ut som den er bittelitt større. Videre gjorde jeg en liten oppjustering av eksponering i øyepartiet med tilhørende nedjustering av fargemetning. Fargene har en lei tendens til å bli mer saturert når en justerer opp eksponeringen. Jeg dro også likegodt til med en ørliten boosting av blåfargen i øynene hennes også. Ideen er at det komplimenterer det gule og dermed tiltrekker fokus.

De andre bildene er stort sett kun skarpet opp litt og noen har blitt utsatt for en eksponeringsbehandling og justering av kontrast i midttoneregisteret.