© 2010 Christian Magnus

Slottsparken

Far og datter på trilletur til kongen relativt tidlig forrige helg. Det var nesten ikke folk ute, og alleen til høyre for hovedinngangen fikk vi ha for oss selv. Lyra lekte med grus og leire, jeg med kameraet. I ettertid har  jeg også lekt meg i Photoshop ved å forsøke å etterligne Lomofotografi. Det ble ikke akkurat Lomo, men ganske effektfullt til slutt.

I all enkelthet er resultatet oppnådd ved å legge et gult lag over originalen med «Hard Light Blending Mode» og 15% opasitet. Over dette er et «Hue/Saturation Adjustment Layer» der jeg reduserte fargemetningen med -40%. Så har jeg et «Curves Adjustment Layer» der jeg har en «S-formet» kurve for å øke kontrasten mellom det lyse og mørke. Skikkelig dramatisk effekt. På toppen er et svart lag satt til «Overlay», som jeg maskerte ut for hånd med en feit pensel. Dette gir vignetteffekten og er også brukt til å tone ned uviktige partier i bildene. I bånn har jeg som vanlig et kopiert lag av originalen påført «High Pass» filter og «Overlay Blending Mode».