© 2010 Christian Magnus

Blitzfest

Nei, jeg har ikke gått hen og blitt venstreradikal. Jeg har kun hatt en helt vanlig fest. Med noen venner og min nye blitz. I fare for å miste dem, vennene altså, lar jeg brorparten av bildene jeg tok ligge godt gjemt på harddisken. Ikke at bildene ble så dårlige, egentlig. De ble bare ikke så egnet for et liv på internett.

Det å ta bilder med blitz er relativt nytt for meg. Jeg har selvfølgelig hatt min dose av rett-i-fleisen-maltraktering av ansikter med kompaktkamera. Men løs strobe med stillbar styrke har jeg bare så vidt begynt å teste. Dette bildet er tatt med blitzen på laveste styrke i fortelle-spøkelseshistorie-med-lommelykt-under-fjeset-posisjon. Jeg boostet fargene og eksponeringen på blomsten i håret så den synes. For å få et roligere uttrykk, dempet jeg fargene en smule ellers i bildet. Jeg fjernet også forstyrrende bakgrunn til høyre, men bildet er originalt nesten uten lys utenom ansiktet. Før oppjustering av skarphet retusjerte jeg noen få problematiske skavanker. Ikke si det til noen. Det var ikke mye, men det ville synes veldig godt i dette meget avslørende lyset.