© 2011 Christian Magnus

Black Mesa


Lyra og jeg var på en liten trilletur over den nye broen over Oslo S på jakt etter en linsehette til zoomlinsen, som på mystisk vis var blitt borte i påskesola. På veien snublet vi over Black Mesa. Mer om alt dette litt senere, for nå begynner Top Model og da må jeg vekk. Puh! Da var det over, og freden kan senke seg.

Vi snublet altså over en skummelt utseende stykke arkitektur, som kan minne om hovedkvarteret til en ond skurk. Det er selvfølgelig ikke en gal vitenskapsmann med hensikter om å tvinge kloden i kne som oppholder seg der, Mr. Bond. Det står så vidt jeg vet ennå tomt.

Av juks i Photoshop er her påført litt boosting av interessante partier ved hjelp av «Curves Adjustment Layer» og det for meg nye klikk-og-dra-i-bildet konseptet. Man åpner et justeringslag av typen kurver, finner en ferdig kurve av typen øk kontrast og velger interessante partier i bildet og opp- eller nedjusterer dem. I dette bildet åpenbarte det seg flotte oljefarger i de grå vinduene. Fantastisk.

Jeg har også fjernet rumpa på en annen heisekran som stakk over kanten av taket, i og med at den slettes ikke tilførte bildet noen verdens ting. Jeg har beskåret det litt også av samme årsak – det var litt forstyrrende elementer i kantene i originalen. Ellers er himmelen justert uavhengig av bygget for å få blåfargen på stell. Den hadde en lei tendens til å dra seg mot lilla med justeringskurven jeg laget for bygget. To kjappe masker ordnet den biffen.