© 2011 Christian Magnus

In Bloom

Vår lille oase på Grønland blomstrer fælt om dagen. Jeg skal overhode ikke forsøke meg på blomsterbenevnelser eller tretyper her. Jeg aner ikke hva alt dette viltvoksende buskaset heter. Men fint er det – enten det er grønt, hvitt eller rosa. Synd det ikke varer særlig lenge.

20110507_172916

Jeg har ikke gjort så mye annet med det første bildet annet enn å beskjære det litt og økt kontrasten en smule. Det har fått et «High Pass» filter tredd over seg for å skjerpe kantene også. Det andre, derimot, er kraftig fargekorrigert. Jeg eksponerte for å både få med den knallblå himmelen og detaljer i blomstene, med det resultat at begge dermed ble ganske blasse. Takket være litt masker, kurver og fargejusteringer kom begge til slutt til sin rett.

Mer spesifikt har jeg et «Curves Adjustment Layer» maskert med en «Color Range Selection» i det blå partiet som gjør dette mørkere, og et med en negativ maske som gjør alt annet lysere. Over dette har jeg et «Hue/Saturation Adjustment Layer» med sistnevnte maske som booster alt magenta, rødt og gult i blomstene. Det gule er til alt overmål også omgjort til magenta. Bildet har også fått fjernet to små flekker og blitt skjerpet med «High Pass» filteret i et eget lag med «Overlay Blending Mode».