© 2010 Christian Magnus

Første strandtur

Da er sommeren offisielt i gang, og badebuksene funnet frem. På selveste Sankthansaften presset Lyra og papsen seg gjennom seig sommertrafikk og bråkete storby til herlige Høvik. Lyra testet forsåvidt sjøvann og sand ifjor i Italia, men da var hun så liten at hun nok ikke fikk all verden ut av det. Bedre var det i år; utstyrt med bøtte, spade og kul caps gikk hun raskt til verks i vannkanten. Temperaturen i vannet var ikke høy nok til at pappa tok på seg den medbrakte badebuksen, men litt vassing ble det i alle fall. Fulle av sand subbet vi så litt rundt på plenen til onkel Axel og fikk oss litt banan og bolle, mens sjøvannet fordunstet og sanden så falt av. For det meste.

Bildet var utpreget skjevt, noe som blir veldig tydelig når man har en horisontlinje. Jeg brukte det gode gamle trikset med «Ruler Tool» langs horisonten og «Image Rotation – Arbritary…» for å få den rett. Ulempen med å rotere et bilde på denne måten er at kantene da blir skjeve, så bildet må beskjæres. Nå var egentlig båtene, øyene og alt annet langt der bak bare forstyrrende, så å få kommet litt tettere på og få vekk rasket var bare bra.

I skarp sol er det nesten uunngåelig med utbrente partier, som det er lite å gjøre noe med. Jeg syns ikke det gjør så mye her, da det forteller litt om hvor fint vær det var. Men jeg har justert «Levels» noe i de nest lyseste partiene ved å bruke «Selection – Color Range», som jeg satte til ca 100 og valgte ved å markere rett ved det utbrente partiet på armen. Histogrammet jeg fikk opp i «Levels» på dette området var orientert langt mot hvitt, selvfølgelig, men ved å flytte svartpunktet mot hvitt fikk jeg dratt ut tonene i den lyse huden så den ble litt mørkere. Jeg la også over et «Exposure Adjustment Layer», der jeg flyttet gamma til drøyt 1 for å ytterligere dra ned lysheten i bildet. Litt fargekorrigering gjorde jeg visst også, ved å bruke et «Hue/Saturation Adjustment Layer». Jeg dro rødt bittelitt mot gult og reduserte fargemetningen en del for å gjøre vinterblek babyhud litt mer sommerlig. Magenta ble også dratt litt ned i metning. Videre boostet jeg cyan og blå i fargemetning for mer sexy sjø. Over forgrunnen, det som er i fokus, la jeg et «High Pass» filter med 8px radius med «Blending Mode – Overlay». 100%.

De andre bildene er bare kjapt behandlet med litt «High Pass» og mindre fargejusteringer.